Garaj Zsuzsanna

2021.02.23

Önismeret-, személyiségfejlesztés: hogyan, miért? Ma már egyre nagyobb hangsúly kerül ezekre, egyre többen mernek külső segítséget kérni, melynek hatására a segítő szakmában több új, specifikusabb módszertan született meg. Míg a pszichológiát az ókorig vezetjük vissza, mint létező tudományt, s  alkalmazott területei közismertek, addig a coaching, szupervízió, mentálhigiéné, tréning sokak számára ismeretlen fogalmak a témában.
Zsuzsa pszichológusként végzett, majd coachinggal is elkezdett foglalkozni. Saját szakirányain keresztül könnyen érthetően beszélt nekünk arról, mi is a különbség ezen fejlődési folyamatok között.


Mivel foglalkozol, mi a szakterületed? Milyen utat jártál be eddig?

Pszichológusként és coachként dolgozom nálatok a REDWoodban. A pszichológia a második diplomám, ezen kívül előzőleg gyógytornászként végeztem. Ebben is dolgoztam, viszont úgy éreztem, hogy nem igazán ez az én utam, sokkal inkább a pszichológia az, ami hosszabb távon érdekel, ami megmozgat. Néhány év után bele is vágtam, és Szegeden elvégeztem a pszichológia mesterképzést, klinikai-, és egészségpszichológia szakirányon. A tanulmányaim mellett a szakmai életemben is voltak váltások. Amikor befejeztem a pszichológia szakot, HR területen helyezkedtem el, mivel a szervezetpszichológia is mindig nagyon érdekelt. Jelenleg munkaerő kiválasztással, toborzással, illetve HR tanácsadással foglalkozom egy ügynökségnél. Ennek kapcsán kiegészítettem a tanulmányaimat coachinggal is. Emellett viszem nálatok a praxist, tehát nagyon színes az utam.
A pszichológiai tanácsadás mellett tehát coaching módszertannal, karrier coachinggal foglalkozom, mivel ezt jól rá tudom fűzni a mindennapi munkámra. Sok kliens karrier kérdésekkel keres meg, ilyenkor a coachingot alkalmazom, de emellett pszichológiai módszerekben is képzem magam. Ilyen módszerem a séma terápia, a szimbólum terápia, az autogén tréning, a vezetett relaxáció, amikkel egyéb kérdéskörökben is tudok segíteni a hozzám fordulóknak, úgy mint önbizalom problémák, kapcsolati nehézségek, stresszkezelés, önismereti kérdések, elakadások a személyes, vagy szakmai életúton


Mi a különbség a pszichológia és a coaching között? 

Én kifejezetten olyan coaching képzést választottam, mely pszichológusoknak lett kidolgozva. Érdekes és jó érzés volt, hogy használhattam azt a tudást, azokat a skilleket, melyeket a pszichológusi munkában is, viszont a coaching módszertant élesen elkülönítettük ezektől. A képzés során is mindig meghúztuk a határt a két metódus között. 
Én azt mondanám, hogy a munka fókusza egész más. 
A coachinggal jelen-, és jövő fókusszal dolgozom, a múltat nem feltétlenül szoktuk mélyen boncolgatni. Időnként persze óhatatlanul becsúszik egy-egy pszichológusi munkakörbe tartozó téma, de a coachingnak nem célja az, hogy értelmezzük és feldolgozzuk a múltat, traumákat, történéseket, hanem a jelen helyzetre helyeziteszi a hangsúlyt és a jövőben megtett lépésekre koncentrál. Egy élethelyzetre fókuszál és rövidebb, sokkal inkább keretezett körülmények között a megoldás irányába mozdítjuk a folyamatot. Nálam klasszikusan 5 alkalom egy rövid coaching folyamat. Ezzel szemben a pszichológiai tanácsadás akár fél év, egy év, másfél év is lehet, ahol nyilván sokkal nagyobb hangsúlyt kap a múltbéli dolgok feltárása, azokat kötjük a jelenlegi élethelyzetekhez.
A pszichológiai munkában sokkal inkább az érzelmek állnak a középpontban és a miértekre vagyunk kíváncsiak, míg a coachingban a hogyanra helyezzük a hangsúlyt. Más az eszköztár, sokkal inkább strukturáltabbnak gondolom a coachingot. A pszichológiában ezt jobban elengedem és inkább az érzelmekre figyelünk. A coachingban sokkal határozottabb célfókusszal dolgozunk. A pszichológiai tanácsadásban is fontos, hogy legyen egy célkitűzés, azonban ez a cél a folyamat közben változhat ezért többször vissza szoktunk térni erre a kérdéskörre. Ennélfogva sokkal puhábbnak gondolom ezt a részét a közös munkának. A coachingban viszont jóval szisztematikusabb folyamatról van szó, a cél kevésbé mozog. Így tudnám őket talán a legjobban elválasztani.
Néha előfordulhat, hogy a pszichológus coachol, vagy fordítva, a coaching folyamatban érintünk a pszichológia körébe tartozó témákat, viszont érdemes mindig jelezni a kliensnek, hogy ez épp hova is tartozik. Akivel coachingra szerződünk, a coaching folyamatot csináljuk végig, akivel pedig pszichológiai folyamatra, vele pedig azt. A legjobb, ha nem keverjük a kettőt.


Kinek ajánlod magad, mint coach és, mint pszichológus? 

A coaching kapcsán főleg a karrier coaching az, ami nagyon kedves téma számomra és jó pár kliensnek segítettem, segítek ezen a területen. Legyen szó arról, hogy karrierváltást tervez, vagy épp vissza szeretne térni a munka világába, akár újra a saját szakmájában helyezkedne el, vagy éppen nincs állása és emiatt nehéz élethelyzetben van. Sajnos ez most többeknek különösen aktuális lehet. Emellett azt tapasztalom, hogy sokan vannak úgy, hogy elindulnak egy karrierúton, de nem tudnak benne kibontakozni, nem érzik már jól magukat benne, váltani szeretnének, többen nem tudják megtalálni a saját útjukat. Az ilyen típusú élethelyzetekkel, elakadásokkal nagyon szeretek foglalkozni. 

Pszichológiai tanácsadás keretein belül is nagy hangsúly kerül az útkeresésre. Ezen kívül fordulhatnak hozzám akár önbizalmi, teljesítmény problémákkal, stresszkezelési nehézségekkel, enyhébb szorongással is. Amíg nem egy klinikai szakpszichológust, pszichiátert igénylő helyzetről van szó, tudok segíteni. Párkapcsolati problémákkal is foglalkozom, viszont szigorúan egyéni tanácsadás keretein belül, párterápiával nem. 
A fentiek mellett LMBTQ témákkal is foglalkozom, ilyen kérdésekkel is fordulhatnak hozzám. Ez egy különleges megközelítést igénylő, a pszichológián belül számomra nagyon érdekes terület.
Foglalkozom stresszkezelési nehézségekkel, pszichoszomatikus problémákkal küzdőkkel is, 
pl. amikor szédülés, fejfájás, emésztési panaszok esetében nem találják a fizikai kiváltó okot. Velük addig tudok tanácsadás keretein belül foglalkozni, amíg nem egy klinikai szakpszichológust igénylő esetről van szó. 


Mi a véleményed a REDWoodról, miért szeretsz hozzánk járni? 

Szerintem szuper helyen van, én nagyon szeretem ezt a környezetet. Szerintem a klienseknek is fontos, hogy egy jól megközelíthető és szép környezetbe érkezzenek. A fenti részleg kialakítását is nagyon igényesnek találom, és kifejezetten passzol a személyes ízlésemhez. 
A rugalmasságot is nagyon szeretem, mivel több helyen dolgozom, és ha van valami változás a klienseim, vagy az én életemben, könnyebben tudok változtatni az időbeosztásomon. Ti is mindig rendelkezése álltok és segítetek a felmerülő problémákban. A rugalmasság az, ami nekem most a legnagyobb érték.